Home Classic Tourist Bedrijven  
Sanering Carcoke start met dynamiet | Zwankendamme.be
Sanering Carcoke start met dynamiet

Huidige weergave: Overzicht Foto's - Presentatievorm bekijken

Op Zaterdag 28 mei 2005 werd 2 stenen schouwen van 30 en 40 meter en 5 gaswastorens gedynamiteerd op de carcokesite te Zwankendamme aan de Brugse achterhaven.

De operatie was succesvol. Men had extra veiligheidsmaatregelen genomen, nadat bij de sloop in de gelijkaardige site Marly bij Vilvoorde brand was uitgebroken. Ter voorkoming van vrijkomen van schadelijke afvalstoffen werd er aan de bovenkant en onderkant van de schouw een polyurethaanprop aangebracht en ook een watergordijn om brand te voorkomen.

Deze sanering was in opdracht van OVAM. Er is voorzien om minstens 6 meter grond af te graven, eventueel zelfs 24 meter want op de zwaar bevuilde site liggen er héél wat diepe putten.

Daarna zal onder MBZ nieuwe havengebonden economische activiteiten plaatsvinden op deze site.

Er waren tijdens deze sloop 1000 toeschouwers waaronder de burgemeester Patrick Moenaert en ook ex-werknemers. De carcokefabriek had in zijn topperiode meer dan 300 personeelsleden maar moest in 1996 sluiten omdat deze verouderde fabriek niet meer kon voldoen aan de milieunormen.

Hiermee is een stukje geschiedenis afgesloten.

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken.

Sanering Carcoke start met dynamiet
Sanering Carcoke start met dynamiet
Sanering Carcoke start met dynamiet
Sanering Carcoke start met dynamiet

Wij danken Hubert De Busscher voor deze foto's

Auteursrechten: De foto's met de vermelding van het Regiobrugge.be logo mogen gebruikt worden, in ongewijzigde vorm, op uw website of op niet-commerciële teksten of verhandelingen. Neem contact op met ons voordat u foto's overneemt.

Klik hier om contact op te nemen met ons hierover