Home Classic Tourist Bedrijven  
Afbraak van de Cokesfabriek | Zwankendamme.be
Afbraak van de Cokesfabriek

Huidige weergave: Overzicht Foto's - Presentatievorm bekijken

De afbraak van de oude cokesfabriek in in Zwankendamme bij Zeebrugge is begonnen. De eerste schoorsteen werd op zaterdag 30 oktober 2004 gedynamiteerd. De opruiming gebeurt in twee fasen. Eerst wordt de installatie gereinigd en vervolgens gesloopt. In 2007 wordt de bodem vijf meter afgegraven.

De cokesfabriek was in de twintigste eeuw een belangrijke werkgever maar ook vervuiler van de streek tussen Brugge en Zeebrugge. Medio 1996 stopte het bedrijf haar activiteiten na problemen met de milieuinspectie.

Om rampen zoals bij de afbraak van de Marly-fabriek in Brussel te vermijden, wordt het slopen zorgvuldig voorbereid. Voor de afbraak is een bijzonder veiligheidsplan en een rampenplan opgemaakt.

De hele operatie kost 45 miljoen euro en wordt grotendeels betaald door het Vlaams Gewest. Na de sanering wordt het terrein opnieuw gebruikt voor havenactiviteiten.

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken.

Afbraak van de Cokesfabriek
Afbraak van de Cokesfabriek
Afbraak van de Cokesfabriek
Afbraak van de Cokesfabriek

Wij danken Hubert De Busscher voor deze foto's

Auteursrechten: De foto's met de vermelding van het Regiobrugge.be logo mogen gebruikt worden, in ongewijzigde vorm, op uw website of op niet-commerciële teksten of verhandelingen. Neem contact op met ons voordat u foto's overneemt.

Klik hier om contact op te nemen met ons hierover