10 redenen waarom je in 2023 Brugge moet bezoeken

2023-01-19
Louis

Laat je inspireren en boek een weekendje weg naar een van de meest historische steden van België. Brugge beschikt over perfect bewaard gebleven middeleeuwse architectuur. En dit is nog lang niet alles want in dit kleine stadje vind je lekkernijen op elke hoek. Ontdek de indrukwekkende architectuur, proef een echt Belgisch biertje en ervaar de Vlaamse gastvrijheid. Brugge biedt het allemaal!

  • Middeleeuwse architectuur

Heb jij grote interesse in de middeleeuwen? In dat geval mag je een bezoek aan het historisch centrum van Brugge niet overslaan. Brugge is namelijk een van de best bewaarde middeleeuwse architectuur ter wereld. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat je zomaar honderden jaren door de tijd bent gereisd.

  • Club Brugge

De voetbalclub van Brugge is een van de beste clubs van het land. Als je van sportweddenschappen houdt dan zou Brugge zomaar de stad kunnen zijn die jou geluk brengt. Club Brugge VK (Koninklijke Voetbalvereniging) werd opgericht in 1891 en het is al lange tijd een van de topclubs van het land. Deze club is maar liefst 18 keer tot Belgisch kampioen gekroond. Rivaal RSC Anderlecht staat op de eerste plaats met 34 titels gevolgd door Club Brugge.

  • Belgische chocolade

Een ander begrip wat we onlosmakelijk aan België verbinden is natuurlijk de Belgische chocolade. Brugge is een van de steden met het hoogste percentage chocolaterieën per inwonersaantal ter wereld. Je hoeft dus niet ver te zoeken om overheerlijke chocolade te proeven.

  • Belgisch bier

De Belgische bieren zijn een wereldwijd begrip en er is haast geen beter plek om het te proeven dan in Brugge. In deze stad alleen kun je al meer dan duizend soorten Belgische bieren proeven. Kijk vooral uit voor lokale bieren als Brugse Zot Blond en Brugse Bok.

  • Boottochten

Net als de meeste steden is Brugge gebouwd langs een rivier. Het mooie hiervan is dat je een heerlijk romantische boottocht kunt maken. Terwijl je van het briesje en het uitzicht geniet leer je tegelijkertijd van alles over de geschiedenis van deze interessante stad.

  • UNESCO Werelderfgoedlijst

Doordat het historische centrum zo goed bewaard is gebleven behoort het tot de UNESCO Werelderfgoedlijst, en dat wil wat zeggen. Brugge beschikt volgens UNESCO voer ‘Outstanding Universal Value”. Als je door de oude straten loopt is het net alsof je terug door de tijd reist. Daarbij is een groot deel van het centrum autovrij dus je zult geen last hebben van druk verkeer.

  • Belgische wafels

Onze laatste lekkernij op dit lijstje zijn de Belgische wafels. Volgens de lokale bevolking maakt Chez Albert, vlakbij het Grote Marktplein, de beste wafels van de stad.

  • Kunst

In de 15e eeuw en 16e eeuw trok Brugge heel wat begaafde kunstenaars aan. Deze liefhebbers van realisme die met name olieverfschilderijen maken werden later bekend als de Vlaamse Primitieven. Verder was Brugge de plaats waar verschillende kunstenaars zoals Jan van Eyck actief waren. Je vindt een imposante verzameling aan kunst in het Groeningemuseum. Er zijn nog veel meer kleinere ateliers waar je terecht kunt voor een cultureel dagje uit.

  • Shoppen

Als je op zoek bent naar de laatste mode dan ben je in Brugge zeker aan het juiste adres. Naast vele internationale winkelketens vind je er ook vele traditionele Vlaamse ambachten zoals kant, chocolade en andere handgemaakte producten.

  • Uiteten in een restaurant met Michelinsterren

Naast vele lokale restaurants heb je ook ruime keuze uit maar liefst 26 restaurants met een Michelinsterren. Dit is best verrassend voor zo’n kleine stad, maar het blijkt dat de Bruggelingen fine dining zeker kunnen waarderen. Ook voor toeristen zijn er dus ruim genoeg uitstekende restaurants om uit te kiezen.