Wat te doen op een regenachtige dag in Brugge?

2022-10-20
Louis

Hemelwater en slecht weer hoeven de pret niet te drukken. Brugge blijft een prachtige stad, ongeacht het weer, dus cancel je plannen om naar buiten te gaan vooral niet! Er zijn namelijk genoeg leuke regenachtige dag activiteiten om buitenshuis te doen. In deze middeleeuwse stad vol grachten kun je elke dag van het jaar genieten. Dus laat het weer je er niet van weerhouden om deze historische stad te bezoeken. En mocht het echt hondenweer zijn, dan zijn er altijd nog genoeg leuke activiteiten voor binnen.

Struin de winkelstraten af

Naast een hoop historie en cultuur biedt Brugge nog iets erg leuks: winkels. In deze grote stad vind je van alles. Van alternatieve kledingwinkels tot luxe warenhuizen. In de winkels is het droog en aangenaam. Daarom is een regenachtige dag het ideale moment om je al je shopbehoeften te voldoen. Het is altijd leuk om souvenirs mee naar huis te nemen. Struin de vele winkels af en ga op zoek naar de lekkerste Belgische chocolade. Bovendien geeft het je mooi de kans om nieuwe regenkleding te shoppen.

Maak van het moment gebruik om bij te komen

Iets wat we op vakantie vaak vergeten is om uit te rusten. Er is geen beter moment om even bij te komen dan gedurende de stromende regen. Pak een goed boek erbij en nestel je op de bank, vandaag hoef je even helemaal niets. In België zijn er genoeg leuke dingen te doen vanaf de bank. Je kunt natuurlijk een nieuwe serie bingen, maar het is ook mogelijk om je geluk te beproeven in casino777. Wie weet ben jij aan het einde van de dag wel een ster in blackjack of heb je eindelijk de spelregels van poker onder de knie.

Bezoek de Bruges Beer Experience

België en bier gaan hand in hand. Daarom is het drinken van een lokaal gebrouwen biertje de perfecte activiteit op een regenachtige dag. De Bruges Beer Experience is meer dan een museum. Deze interactieve tour door de brouwerij maakt gebruik van allerlei innovatieve technologieën die je zintuigen zullen stimuleren. Aan het einde van de tour kun je de bar bezoeken en je laatste souvenirs kopen in de giftshop. Bovendien is de Bruges Beer Experience zeven dagen per week geopend, dus je kunt er eigenlijk altijd wel terecht.

Het museum is altijd een goed idee

Als het regent, zijn museums altijd een goede optie. In Brugge is er volop keus als het om musea gaat. Er zit vast en zeker een museum bij wat jouw interesse trekt. Het Groeningemuseum heeft een aantal prachtige collecties. Bewonder Europese kunst en lokale artiesten zoals Jan van Eyck, Hans Memling en Gerard David. Mensen die van griezelen houden vinden het Torture Museum Oude Steen vast een bezoekje waard. Dit historische museum bevindt zich in de oudste gevangenis van Europa. Waan je in de tijd van de vroege Middeleeuwen en bekijk een van de donkerste pagina's van de mensheid. Voor de zoetekauwen onder ons is het Choco Story Brugge museum het perfecte dagje uit. Leer alles over de geschiedenis van chocolade en proef authentieke Belgische chocolade.

Ga uitgebreid uit eten

Regen of zonneschijn, eten en drinken kunnen we de hele dag door. Terwijl de regen op de ramen tikt kunnen jij en je gezelschap uren tafelen in een van de heerlijke restaurants van Brugge. Neem de tijd om alles van de menukaart te proberen, je bent immers niet elke dag in een van de mooiste steden van België. Ga je voor authentiek eten of kies je liever iets internationaals. In Brugge heb je keuze genoeg.